Naturvidenskabsfestival

Naturvidenskabsfestival i samarbejde med Hvidovre Gymnasium
Naturvidenskabeligtsamarbejde på tværs af alder, klassetrin og skoler

I uge 39 er der Dansk Naturvidenskabsfestival og Hvidovre Gymnasium og HF invitere hvert år folkeskoleelever på besøg. Hvidovre Gymnasium byder hver år elever fra 1. – 9. klasses velkommen til naturfaglige aktiviteter og oplevelser. Hvidovre Gymnasium tilbyder aktiviteter indenfor fagene: biologi, fysik, idræt, kemi og naturgeografi, som vi håber, at I vil finde både spændende og interessante. Arrangementet udspringer af kommunens status som Science Kommune og skal videreudvikles og implementeres som et årligt arrangement.

2017

120 elever besøgte Hvidovre Gymnasium, fredag i uge 39. Der var deltagelse af elever fra 4 forskellige af kommunes skoler. "Kroppen i bevægelse" og "Meteornedslag" var overskrifterne for de 60 mellemtrins elever, som blev undervist af elever fra Hvidovre gymnasiums biologi og idræts hold.

I festivalprojektet for udskolingen var der fokus på intelligent genanvendelse. Eleverne arbejdede med denne sortering i tre fag – kemi, fysik og informatik. I kemi skulle eleverne undersøge forskellige materialers kemiske egenskaber og i fysik skulle materialernes fysiske egenskaber undersøges.

Elevernes viden om materialer skulle så bruges til at bygge og programmere en maskine i Informatik.

 
Det var en god mulighed for gymnasiet til at vise lærere og elever fra folkeskolen, hvad vi har at byde på indenfor naturfag, men også en enestående mulighed for at styrke brobygningen til folkeskolen.