Husdyrene på Quark

På Quark bruger vi vores husdyr i vores undervisning. Eleverne møder de dyr som de er vant til at købe som kød inden slagtning. Læs om dyrene herunder 

Luk alle
Åbn alle

Hønsene er fritgående på vores arealer i vores åbningstid. Derfor vil du kunne opleve hønsene tæt på. Vi har flere forskellige racer bl.a. Stribet skovhøne, Sort skovhøne, Isa Brown og Kønigsberger. Vores hane er af arten Maran. Alle vores høns er æglæggere dvs. at de er god til at lægge æg.

 

 

Gederne er på Quark hele året rundt. De hjælper med at lave naturpleje. De spiser gerne barken og blade på træerne. Nogle gange spiser de så meget af barken at træet går du. I de døde træer kommer små dyr og flytter ind. Om sommeren går gederne på deres egen fold mellem Quark og søen. Om vinteren går gederne på Kviefolden, hvor der er mere plads og træer de kan gemme sig i mellem.

 

I bigården har vi mange tusinder af honningbier. De lever i bistader. I hver stade er der en bidronning som kolonien passer på. De fleste bier i staderne er arbejderbier som arbejder hårdt. De gør rent, passer yngel, bygger tavler og samler mad. Arbejderbierne er hunner. Der er også hanbier. De kaldes droner. Dronerne kan ikke stikke og deres opgave er at parre sig med dronningen, så der kan komme yngel. 2 gange om året tager vi honning fra staderne. Sidste gang er i august, så bierne kan nå at samle føde nok til vinteren.

 

Køerne ejes af en kogræsserforening. Fra maj til november går der kvier på folden. Kvier er hunkøer som ikke har fået kalve. Køerne skal holde græsset nede, så vi ikke skal slå det med græsslåmaskiner. Kvierne er kødkvæg og skal slagtes og laves til bøffer.

Kvier på fold

Fårene ejes af en fåregræsserforening. Hele året går der moderfår og spiser græsset på vores tre folde. Om vinteren kommer der en vædder. En vædder er et han. Vædderen parrer sig med alle moderfårene. Til foråret læmmer moderfårene. De får ofte 2 lam hver. Moderfårene og lammene går sammen hele sommeren. Til efteråret bliver lammene sendt til slagtning.

Får på vej til sommerklip