Hvidovre ko/fåregræsserforening 2000

Hvidovre Ko- og Fåregræsserforening af 2000

Hvidovre Ko- og Fåregræsserforening er en forening af Hvidovre-borgere, der i samarbejde med Quark Naturcenter sørger for at passe og pleje fårene og kvierne på arealerne omkring naturcenteret. Udover det hyggelige arbejde og samvær med dyrene, får vi også del i det meget lækre “hjemmelavede” uld, skind, garn og ikke mindst kød fra dyrene.

Kvierne indkøbes fra en nærliggende gård i foråret, og slagtes til efteråret. De er med andre ord kun sommergæster, og der er ikke nogen kontinuitet i bestanden.

Fårene derimod, går på foldene hele året rundt, og takket være et årligt besøg af en vædder udefra, bliver bestanden løbende fornyet. Den travleste tid for foreningens medlemmer er derfor i foråret, i april og maj, hvor de nye lam kommer til verden. De fleste af disse lam må lade livet til efteråret, og blive til lammekød, men et par af dem får lov at blive “de nye voksne” i flokken.

Foreningens medlemmer skiftes til at passe dyrene, en uge ad gangen, hele året rundt. Derudover deltager vi i fælles arbejdsdage i løbet af året, samt en årlig høstfest. Vi er en broget blanding af unge og gamle, børnefamilier, pensionister, kødspisere, dyrevenner, uld-entusiaster, strikkere, m.m.

Dyrene tilhører Ko- og Fåregræsserforeningen, men Quark står for pasning i dagtimerne, og bruger dem også i naturformidlingen for kommunens skolebørn. Kommunen ejer og vedligeholder selve foldene.

Hvis du vil vide mere, eller i kontakt med os, så tag et kig på foreningens hjemmeside: www.hvidovrekoogfaar.dk

Foreningens kontaktperson (formand):

Keld Blom Nielsen

Tlf. 40 45 64 03

E-mail: kbn@forevergroup.dk