Gruppeordninger - Grejbank

I skoleåret 21/22 fik HHS og Quark bevilget midler til en grejbank af Friluftsrådet. Grejbanken er tiltænkt kommunens gruppeordninger. I begyndelsen af 2022 åbnede grejbanken for gruppeordningerne. Formålet med grejbanken er at gøre det nemmere at lave udeundervisning selv. Herunder kan du se hvad grejbanken indeholder, samt forslag til brug. Grejbanken er placeret ved shelterpladsen på Quark. Herfra er der kort afstand til skov, vandhul, Vestvolden, bålplads mm.

Husk at lave en aftale om brug af grejet med Quark på dda@hvidovre.dk. 

Luk alle
Åbn alle

Der er 2 snittekasser. En trækasse (øvede) og en plastkasse (begynder). I snittekasserne finder værktøj og snittegrej til 10 personer. Der er snitteknive til begyndere og til øvede. I kassen ligger også inspirationsmaterialer til forskellige produkter. Træ til at snitte i kan I selv finde på vores område eller I kan spørge en naturvejleder. Der er førstehjælpskasser i grejbanken.

 

I grejbanken finder I materialer til at bygge huler. Der er reb, presenninger og hundetæpper. Vi har også rafter (12 stk) på ca. 3 m som man kan låne og bygge af.

 

Her er alt til en tur til vandhullet. Sorteringsbakke, 10 fangstnet, lupper, indsamlingsglas, bestemmelsesdug mm. I bare selv huske gummistøvler. Bruge vandhullerne ved Quark eller Vestvolden.

Her er alt til at undersøge dyr på land. Sorteringsbakke, terrarier, lupper, indsamlingsglas, planteskeer og en bestemmelsesdug. Nok til 10 personer, hvis man ikke vil dele. Gå på jagt på Avedøresletten, Vestvolden eller Quarkskoven. 

Ideelt til den lille gruppe (op til 10 personer) som vil udforske små dyr og planter. Rygsækken indeholder pincetter, indsamlingsglas, lupper og sorteringsbakker. Der er 3 foldetavler som kan bruges til at bestemme hvad der er fundet.

I grejbanken finder I udstyr til at lave bål og bålmad. Der er brænde, optændningsstål, økser, brændekløver, og bålpander. 

I en trækasse finder du:

- 1 stk. vikingepande, Ø48 cm
- 1 stk. bålgryde, 10 liter
- 1 stk. låg til bålgryde
- 1 stk. bålpande, Ø50 cm
- 1 stk. grillrist 70x30 cm
- 1 stk. trefod
- 2 stk. kroge til ophæng af pander
- 4 stk. grillgafler
- 2 stk. pølsetænger
- 2 stk. paletter
- 2 stk. grydeskeer
- 1 stk. spartel 

Har I bruge for en pause i naturen eller et hyggeligt læsested. Så prøv vores hængekøjer. Læs et eventyr om skoven højt mens eleverne ligger i hængekøjen og sanser naturen. Her efter kan eleverne selv lave deres eget (Haiku) digt om naturen. Vi har 10 hængekøjer som er pakket i kasser a 2 stk.. Der er vejledning i hver kasser til ophængning.

Indhold:
- 10 stk. kegler m/tal 0-9
- 10 stk. sjippetov (2 m)
- 10 stk. sjippetov (3 m)
- 8 stk. mobility briller
- 6 stk. skumbolde
- 6 stk. Fair ABC bolde
- 2 stk. lange tov
- 1 stk. 12-siders skumterning
- 1 stk. opbevaringstaske
- 1 stk. mappe på dansk m. regler til mange lege

Lidt udstyr til at rydde op efter sig selv. Mangler I noget så kom og spørg. 

Uanset hvilket måned du er i, giver det god mening at arbejde med vejret. 
I grejbanken, står en kasse med diverse måleudstyr. 
Mål vindhastighed, temperatur og lav eventuelt en "vejrdagbog".

Temperaturen måles i grader og vinden i M/s. Hvilket vil sige at eleverne kan løbe om kap med vinden. 

Kan du løbe lige så hurtigt som en let vind 4m/s. Det svarer til ca. 15km i timen. 

Eleverne kan også sættes til at lave en vejrudsigt for hinanden, hvor de bruger målingerne som baggrund. 
"Velkommen til vejrudsigten, omkring Quark vil temperaturen i dag være omkring de 4 grader. Der er optræk til regn og vindhastigheden er 4 M/s."